Производи

 

ФлуидПроект Ви нуди широк асортиман на производи за пречистување на водата во домашни услови, како и голем избор на продукти за одржување на квалитетот на водата во Вашите базени и фонтани. 

piccolo white
piccolo metalic
piccolo with box
atlas

ФИЛТЕР ЗА ВОДА

ПИКОЛО – БЕЛ

piccolo white

Пиколо претставува физичко-хемиски филтер за вода. Се состои од куќиште кое се монтира на самата чешма, а во себе содржи патрон со активен јаглен низ кој поминува водата од вашата чешма. Со овој филтер,  во секое време можете да си наполните свежа и прочистена вода, со одличен вкус и тоа дирекно од вашата чешма. хлор и хлориди во водата (преку 95%) пестициди – 70%трихалометани – 80% органски соединенија – 70% индустриски растворувачи – 70%  Физичко филтрирање на: честички до 2 µ – преку 90% честички до 3 µ – 100%

Пиколо е мал и практичен уред погоден за филтрирање на водата за пиење, готвење и сите останати потреби во вашето домаќинство. Потрошен материјал на овој уред се патрони со активен јаглен кои се менуваат на период од 3-6 месеци во зависност од потрошувачката на вода. Instapure Brands пиколо филтри се американски производ, кој на македонскиот пазар ви го овозможува Флуид Проект ДОО

ФИЛТЕР ЗА ВОДА

ПИКОЛО – МЕТАЛИК

 

piccolo metalic

Пиколо претставува физичко-хемиски филтер за вода. Се состои од куќиште кое се монтира на самата чешма, а во себе содржи патрон со активен јаглен низ кој поминува водата од вашата чешма. Со овој филтер,  во секое време можете да си наполните свежа и прочистена вода, со одличен вкус и тоа дирекно од вашата чешма. хлор и хлориди во водата (преку 95%) пестициди – 70%трихалометани – 80% органски соединенија – 70% индустриски растворувачи – 70%  Физичко филтрирање на: честички до 2 µ – преку 90% честички до 3 µ – 100%

Пиколо е мал и практичен уред погоден за филтрирање на водата за пиење, готвење и сите останати потреби во вашето домаќинство.       Потрошен материјал на овој уред се патрони со активен јаглен кои се менуваат на период од 3-6 месеци во зависност од потрошувачката на вода. Instapure Brands пиколо филтри се американски производ, кој на македонскиот пазар ви го овозможува Флуид Проект ДОО

РЕЗЕРВЕН ПАТРОН ЗА ФИЛТЕР ПИКОЛО

piccolo with box

Патроните за филтерот Пиколо со активен јаглен се менуваат на период од 3-6 месеци во зависност од потрошувачката на вода. Instapure Brands пиколо филтри се американски производ, кој на македонскиот пазар ви го овозможува Флуид Проект ДОО

Пиколо претставува физичко-хемиски филтер за вода. Се состои од куќиште кое се монтира на самата чешма, а во себе содржи патрон со активен јаглен низ кој поминува водата од вашата чешма. Со овој филтер,  во секое време можете да си наполните свежа и прочистена вода, со одличен вкус и тоа дирекно од вашата чешма. хлор и хлориди во водата (преку 95%) пестициди – 70%трихалометани – 80% органски соединенија – 70% индустриски растворувачи – 70%  Физичко филтрирање на: честички до 2 µ – преку 90% честички до 3 µ – 100%

АТЛАС ФИЛТРИ

atlas

Атлас филтрите за вода се италијански сертифицирани производи за третман на вода.Тилото филтрирање на вода е процес во кој водата се прочистува од нерастворливи материи како што се песок, глина, варовник, талог, солен сол, микроорганизми, органски остатоци и др. Водата содржи нерастворливи материи во различни количини и во повеќето случаи тие се видливи за голо око. За разлика од нив, растворливите материи, како карбонати, бикарбонати, хлориди, нитрати, сулфати, итн., Формираат хомогена мешавина и може да се отстранат само со хемиски третман. На македонскиот пазар, филтрите за вода во Атлас можат да се најдат во Fluid Project и во нашето искуство можеме да го потврдиме квалитетот и задоволството на клиентите. Компоненти: Единиците за филтрирање се состојат од пластична кутија со PE и PP материјали, навој на главата, навој затка и гумен о-прстен. На главата на филтерот има две дупки, една за влез и една за излез, со две различни големини, ¾ ”или 1” и навојниот вентил за вентилација. Единиците за филтрирање се поставени на почетокот на системот за вода. Зависи од видот и степенот на загадување на водата што можат да бидат исполнети со различни филтрирачки материјали – ПАТРОНИ. Единиците за филтрирање се лесни за употреба и прилагодливи за домашна употреба. Исто така, тие се користат во индустрискиот сектор, при третирање на сите видови течности со степен на прочистување од 0,2-150 μ. За поедноставна инсталација има дополнителни делови: држачи и клучеви. ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА ФИЛТЕРНИ ЕДИНИЦИ 3P, SENIIOR 3P, MASTER 3P Влез / излез 3/4 ”; 1 ” Висока висина од 3P 350 mm Господар 3P висина 620 mm Максимален притисок 5 бар на 200C Максимална температура 450 C на 2 бари Материјал за чаши Анти токсичен пластика Материјал за глава Висок квалитет на пластика За полесна инсталација се користат дополнителни делови – држачи и клучеви.

dosal

ДОСАЛ

dosal

ДОСАЛ е филтер за домаќинства со полифосфат наменет за сите машини за перење.

Изработен е од нетоксични материјали, безбедни за вода за пиење. Погоден е за сите машини за алишта и за садови и е неверојатно лесен за монтирање.

Со користењето на ДОСАЛ, заштедувате детергент и електична енергија, а најважно од се, го спречува создавањето на бигор на машината за перење и ги заштитува внатрешните делови.

bazenski tester za hlor box

БАЗЕНСКИ ТЕСТЕР ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОДАТА

bazenski tester za hlor box

Базенски тестер кој со помош на таблети Ви ги покажуваат сите потребни параметри на водата, со цел да го достигнете квалитетот на водата кој го заслужувате.

pH- left side

ФЛУ pH МИНУС

pH- left side

Средство за регулирање на pH вредноста на водата од вашиот базен.

algicid left side

ФЛУал

algicid left side

ФЛУАЛ е средство кое ќе ви помогне успешно да се борите против алгите и сличната флора во вашиот базен.

tableti left side

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ ХЛОРНИ ТАБЛЕТИ, 200g

 

tableti left side

Бавно растворливи мултифункционални таблети кои во својот состав имаат 80%. Се користат за дезинфекција, флокулација на честички и спабилизација на pH вредноста на водата.

mini tetser za hlor

МИНИ ТЕСТЕР ЗА ХЛОР И pH

mini tetser za hlor

Мини тестер кој со користење на специјални капки, Ви помагаат да го дознаете нивото на pH вредност и хлор на водата во Вашиот базен.

desperzer za hlor

ДИСПЕНЗЕР ЗА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ ТАБЛЕТИ

desperzer za hlor

Со диспензерот за мултифуфунционални таблети, се осигурувате дека сите состојки во таблетите се распределуваат рамномерно низ целиот волумен на Вашиот базен.